Både publikum at artister storkoste seg da Vamp besøkte Stangholmen torsdag kveld. Selv kaller Øyvind Staveland i Vamp kvelden for et eventyr.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Scenen var full av spilleivrige musikere, fjellet samlet et konsertsultent publikum og politibåten var på mistenkelig mange besøk ute på Stangholmen de drøye halvannen timene konserten varte.

– Det var altså så kjekt å komme ut blant folk igjen. Vi har vært her flere ganger, og alltid hatt store opplevelser her på Stangholmen, men det var litt spesielt nå. Å få komme ut og oppleve ting sammen med publikum igjen. Det var et eventyr, sier Øyvind Staveland til iRisør.no.

Et høyepunkt

På klingende haugesundsdialekt uttrykker Staveland at det skal mye til for å slå torsdagens opplevelse når de nå drar videre på sin sommerturné.

– Dette er dag nummer to på sommerturnéen vår og det er et foreløpig høydepunkt. Og det spørs om det ikke blir høydepunktet også. Allsangen satt, været var på vår side med nesten ikke vind. Dette var helt nydelig.

Vamp har spilt på Stangholmen ved flere anledninger, og Øyvind Staveland er klar på at det ikke er siste gangen de legger til på holmen for å lage musikalsk fest.

– Stangholmen ligger i ruta vår, så hit kommer vi selvfølgelig tilbake. Dette har blitt en tradisjon for oss. Vi må bare hvile publikum av og til så de ikke blir lei av oss.

Fornøyd fyrvert

Det var imidlertid ikke bare artister og publikum som smilte bredt etter konserten. Fyrvert Dag Eikeland var på forhånd spent på hvordan det skulle gå å arrangere konsert med flere hundre i publikum igjen.

– Dette var fantastisk gøy. Fantastisk fine mennesker som var her som fulgte smittevernreglene og gikk til en av de to kohortene vi hadde opprettet og hører på det som det blir informert om. For en som er arrangør blir det da litt mindre stressende. For jeg må innrømme at man kjenner på ansvarsfølelsen når man er arrangør i disse tider, sier Eikeland.

Han er enig i at det ble en stor kveld på Stangholmen.

– Det er i hvert fall den største så langt i sommer. Så får vi se om de som kommer på Dum Dum Boys og de som kommer på Fyrjam og de andre konsertene synes de får sin flotteste opplevelse. Musikk er jo etter øret, og slik er det vel med konsertopplevelsen også.

Kunne tatt inn flere

Systemet for publikum gikk på at de valgte en av to kohorter da de ankom Stangholmen, og hvor hver kohort hadde egne toaletter og steder hvor de kunne handle forfriskninger. I tillegg ble de sluset i separate køer ved returen til fastland.

Dag Eikeland sier de kunne ha åpnet for enda flere til konserten, men at har føler vurderingen på antallet billetter likevel var riktig.

– Vi kunne hatt ytterligere tre hundre. Men, siden vi ville teste om systemet fungerte, turte vi ikke slippe inn mer enn 700. Og egentlig er jeg veldig glad for det. For jeg synes at dette fungerte greit, og det er det viktigste nå, avslutter fyrverten.