Ordfører Per Kristian Lunden (Ap) er tilbake med koronaoppdateringer på video. I dagens video er det både en liten oppsummering av sommeren og praktisk informasjon.

Tekst: Tore Myrberg

I dagens video skryter Lunden av de tre store festivalene for godt gjennomført arbeid og smittevern, til tross for til dels mange folk i byen.

– Risør kommune sendte ut en tekstmelding med påminning om strengt smittevern til alle som var i sentrumsområdet fra onsdag til og med fredag under trebåtdagene. Denne ble mottatt av over 18 000 personer, så det har uten tvil vært folksomt i sentrum, sier Lunden.

Nå ser han fram til kommende ukes skolestart, hvor det legges vekt på at både skoler og barnehager skal komme i gang så normalt som mulig, samtidig som smittevern ivaretas.

– Elever, foreldre, lærere og andre involverte vil bli grundig orientert om de regler som gjelder og hvordan eventuell smitte skal håndteres. Barn og unge i skolene skal kunne teste seg ut av karantene slik at skoler og barnehager i så liten grad som mulig lammes av lengre karanteneperioder.