Stortingsvalget ga Arbeiderpartiet 30,4 prosents oppslutning i Risør kommune. Ingen andre kommuner i Agder har høyere AP-oppslutning.

Tekst: Pressemeldingen Risør Arbeiderparti

– Dette viser at Arbeiderpartiet og hele venstresiden står sterkt i Risør, særlig når vi sammenligner med de andre kommunene i fylket vårt, sier leder i Risør Arbeiderparti Ole Henrik Grønn.

Han hadde et lite håp om at Arbeiderpartiet kunne få to representanter fra Aust-Agder valgdistrikt på Stortinget, men er fornøyd  med at Tellef Inge Mørland fikk fornyet tillit med klar margin.

 

– Hadde resten av valgdistriktet stemt som Risør, hadde AP fått to på tinget, sier Grønn.

Han gleder seg nå først og fremst over at vi får en rødgrønn regjering med Jonas Gahr Støre som ny statsminister. Det gleder ordfører Per Kristian Lunden seg også over.

– Jeg ser fram til et nært samarbeid med den nye regjeringen og vil ta opp saker som er viktige både for Risør og regionen vår. Det er lettere å ta kontakt og få gjennomslag innen sammen parti og med folk man kjenner og har samarbeidet med, sier Lunden.

Han har tidligere vært vararepresentant til partiets landsstyre, vært landsmøtedelegat, sittet i landsmøtets redaksjonskomite og partiets kommunepolitiske utvalg. Han avslutter nå også perioden som tredje vararepresentant på Stortinget.

 

– Det siste vervet har ikke vært særlig krevende. Jeg har ikke møtt en eneste gang. Men jeg har vært ofte på Stortinget for å ta opp saker som er viktige for Risør og regionen. Ikke minst gjelder det vei og samferdsel, men også kultur og næringsutvikling, sier Lunden.

Han mener den nye statsministeren Jonas Gahr Støre kjenner Risør godt.

– Jonas har tatt med seg kona Marit og besøkt både Villvin kunsthåndverksmarked og Risør kammermusikkfest. De har gitt seg god tid i byen og vi har snakka om politiske saker, men også mye annet, sier Lunden.

Han har også hver sommer i de siste fem årene hatt en offentlig samtale med Jonas Gahr Støre på Sandøya der både nasjonale og internasjonale politiske spørsmål er tema.

 

– Jeg føler meg sikker på at Jonas vil bli en veldig god statsminister. Han vil nok overbevise enda mer i den rollen enn som opposisjonsleder. Dette blir bra, sier ordfører Per Kristian Lunden.