Foto: Terje Mosnes

Jon Gløersen håper folk får med seg at denne ukens konsert i Risør Jazzklubb er allerede i morgen, torsdag. For det er høy klasse på de som skal på scenen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Terje Mosnes

Jan Gunnar Hoff Groupe feat. Arve Henriksen er navnene som står på plakaten, og Gløersen gleder seg stort til konserten.

– Vi har lenge snakket om å få Arve Henriksen til Risør. I tillegg har vi hatt besøk av gruppa til Jan Gunnar Hoff tidligere. Personlig har jeg mye til overs for gutta bakerst på scenen, bassisten Per Mathisen og trommeslager Audun Kleive. Det er ikke bare bra det de gutta holder på med, det er i verdensklasse. Veldig inspirerende for oss som spiller selv, sier Gløersen til iRisør.no.

Både rolig og energiske øyeblikk

For de som ikke kjenner musikerne like godt som de i jazzklubben, kan Gløersen fortelle at dette blir en konsert med både rolige øyeblikk og med mer energiske sekvenser.

– Jan Gunnar Hoff skriver moderne jazz, men han har skikkelig sans for det melodiske. Opprinnelig skulle den legendariske amerikanske gitaristen Mike Stern ha kommet til denne konserten, men det gikk ikke på grunn av innreisereglene.

Samtidig føler jazzklubbene som litt hell i uhell. Dette fordi erstatningen er en opplevelse man har ønsket å få på plass også i Risør.

– Nå har vi har gleden av å få kanskje Norges aller fineste trompetist hit i stedet. Arve Henriksen er en av de få store navnene vi ikke har hatt besøk av ennå, og nå kommer han  torsdag!

Spent på torsdagskonsert

Hva så med at man invitere folk ut på konsert på Risør Hotel på en torsdag? Fredag er jo den vanlige konsertdagen for Risør Jazzklubb?

– Vi er spent på å se hvordan dette vil gå, men indikasjonene på forhåndssalget på Vipps er gode. Forrige konsert, som var med Baker Hansen, var en suksess. Det var praktisk talt fullt hus i forhold til koronarestriksjoner, og vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra publikum, som tydeligvis likte å være tilbake på konsert.

Også personlig likte Gløersen musikken til Baker Hansen veldig godt. Og det er disse konsertene med god stemning som er drivkraften for de i jazzklubben som organiserer det hele.

– Vi er jo en fin gjeng som lager konserter på Risør Jazzklubb, så jobben er godt fordelt mellom oss. Det er lett å legge ned litt dugnad når vi får betalt med så fin musikk inn i «stua» i hotellets underetasje, avslutter Jon Gløersen.