Et spennende foredrag, spennende oppgaver rundt maritim forsøpling og konkret hjelp til å rydde i havet. Dette er timeplanen for elever ved Risør vgs. de neste dagene.

Tekst: Tore Myrberg

Risør videregående skole er den første i landet som hver uke har på timeplanen et tverrfaglig arbeid med BærekraftLAB som som samlende faktor. Fredag og lørdag denne uken skjer det noe helt konkret i den sammenheng.

– Nå på fredag skal elevene være med Risør Undervannsklubb og Skjærgårdstjenesten ut å rydde for spøkelsesfiske og noen skal rydde strender. I tillegg har elevene i oppgave å lage en mediaproduksjon som skal bidra til at vi unngår at havet brukes som søppelplass, forteller Hanne Nøvik ved Risør videregående skole.

I tillegg kommer dykker og naturfotograf Erling Svensen på besøk, og han vil fredag klokken 19 holde et åpent og gratis foredrag i Risørhuset hvor han viser egne bilder.

– Jeg håper det er mange som kommer på foredraget fredag kveld. Svensen er veldig dyktig og det er flotte bilder han bruker under foredraget. Jeg håper også at folk kommer ut og ser på under ryddeaksjonen, og også lukter på søpla som kommer opp fra havet, sier Olav Njaastad.

Se intervjuet med Hanne og Olav øverst i denne artikkelen.