Foto: May-Brit Blesvik

Lions club Risør reiste tirsdag 28.september med medlemmer og ektefeller til Z-museet i Treungen. Vi har mottatt denne rapporten:

Tekst: Thomas Juell, Lions Club Risør  Hovedfoto: May-Brit Blesvik

Etter å ha «overlevd» en skikkelig regn-og vindstorm dagen før, fikk vi strålende sol på reisen. Ca 1,5 t kjøring gjennom nydelig landskap, hvor veien dreiet seg frem mellom høye graner og blåe vann, kom vi frem til et museum som til tross for sin unge alder, må være ganske unikt i Norge.

Biler, motorsykler og andre fremkomstmidler i hopetall, en Walt Disney samling som ville ha gitt selveste Walt Disney tårer i øynene, dioramaer og gjenskapte butikker fra eldre tider bare for å nevne noe.

Jeg må også ta med den fantastiske store samlingen av gamle og også litt nyere telefonapparater.

Kanskje det eneste «ulempen» med dette museet var at det minnet oss Lions medlemmer på at mye av det vi så på var fra vår egen barndom. Er vi virkelig blitt så gamle at vi er modne for museum?

Men rett skal være rett, det var moro å oppleve det slik som det står i stedets brosjyre: A walk down memory lane. Dette håper vi blir den første av mange slike turer til nære og fjerne steder.