Et etterlengtet tilbud starter opp igjen 12. oktober. For det er mange som har savnet muligheten til frisvømming i Risør.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Nye vakter er på plass, og de som administrerer frisvømminga gleder seg til å kunne åpne dørene for små og store igjen.

– Tirsdag etter høstferien, det vil si 12. oktober, har vi 14 vakter klare med godkjente kurs. Nå som alle restriksjoner er droppet fra stat og kommune, så kan vi åpne opp slik at alt blir som før covid, forteller Tom Hommefoss til iRisør.no.

Regner med stor tilstrømming

Etter en lang periode med stengte dører regner han med at bassenget vil bli oversvømt av små og store barn, samt voksne.

– Det er mange som har ventet lenge på dette. Nå er vi veldig klare, og skal ha ekstra vakter klare om nødvendig. Dette er herlig, sier Hommefoss.

Som før blir det åpent fire timer fra klokken 17, hvor den siste timen mellom 20 og 21 er forbeholdt voksne fra 16 år og oppover.

– Vi hadde tenkt å åpne i oktober uansett, så nå er vi veldig glade for at restriksjonene er borte. Dessuten er et basseng med klorvann, i følge forskere, en trygg plass å være. Det var forsket mye på dette i Europa og i USA og det har aldri vært påvist noe smitte rundt basseng hvor allmennheten har hatt tilgang.

Beholder prisene

Hommefoss forteller videre at de ikke kommer til å øke prisene i forbindelse med at man åpner opp igjen.

– Prisen vil fortsatt være 30 kroner pr. time for barn og 40 kroner pr. time for voksne. Ved dobbelttime er prisen 50 og 70 kroner, og vi har også klippekort man kan kjøpe. Nå ønsker vi alle vel møtt til frisvømming i trygge omgivelser og med varme badstuer, avslutter han.