Onsdag i uken som var tok seniorene seg til Tvedestrand for sin ukentlig tur. Her er en rapport fra Thomas Juell i tekst og bilder:

SENIORTUR TIL ØSTERÅ OG FAGERHEI

På tross av at det blir kjøligere og mere høst, våre seniorer møter trofast opp. Denne gangen gikk turen ut av Risør kommune og inn i Tvedestrand. Forandring fryder. Ut på E18, svinge inn på 421 eller Gamleveien, passerte Amtmannsvingen og var så i Tvedestrand.

Der kjørte vi langs med Fjæretjenn og fulgte så Rv 411 langs med Østeråbukta. Etter å ha kommet gjennom tunnellen var det bare å svinge opp til venstre og følge Fagermyrveien et godt stykke før vi parkerte.

Her kunne vi velge mellom å nyte vakker natur, enten langs flotte skogsbilveier eller tydelige stier. Vi kunne gått til Høyåsen, hvor det var nikkelgruver tidligere, men valgte den litt kortere turen på ca 3 km fra Østerå til langs med grusveien forbi Fagermyr.

Noen husker kanskje navnet Fagermyr igjen fra NRK, da under tittelen «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu», sesong 16-4, men det bruket ligger enda litt lenger inne, dog uten vei tilgang om vinteren.

Fagerhei var målet vårt hvor vi ville ha fått en fantastisk panoramautsikt over Tvedestrands øyer, holmer og skjær. De siste 2-300 meterene kunne ha bli litt bratt for enkelte, så vi bestemte oss for å raste på selve Fagermyr i stedet. Her fant vi flere bord og benker hvor vi kunne slå oss ned.

I dette området ligger det også flere gamle småbruk. Fagermyr var et pent og velstelt sted hvor forresten daglig leder til Aust-Agder turistforening bor. Vi la også godt merke til den flotte tørrmuren som låven stod på.

Etter en god og lang pause tok vi samme veien tilbake ned til Østerådalen la da merke til at vi passerte en skytebane. Med så mange fine stier i området er det ikke rart at Fagerhei i alle år har vært et populært område for folk i Tvedestrand både sommer og vinter.

Neste onsdag går turen til Jacobs Cafè. Oppmøte som vanlig klokken 10 ved Circle K på Frydendal.