Målene og rammene for byjubileet i 2023 begynner å komme på plass, og nå ønsker kommunen gode innspill til innholdet under feiringen.

Tekst: Tore Myrberg  Regi video: Adrian Lokander  Videofotografer: Thomas Østerholt og Knut Erik Liane

Vi inviterte inn ordføreren og kultursjefen i Risør til en prat om hva som er veien videre for å få på plass en verdig feiring.

– Programkomiteen har gjort et veldig godt grunnarbeid. Nå presenterer vi rammene for feiringen, og i den sammenheng må vi få alle på banen. Alle som tenker de har lyst til å gjøre noe, sier kultursjef Anna Stina Næss.

Og de behøver ikke vente lenge for å komme med innspill.

– Avspark er 26. oktober klokken 18 på Risør Rådhus. Først med et program og så en workshop. Dette følges opp med en workshop i januar.

Kultursjefen presiserer at det skal være plass til både store og små arrangementer, og får full støtte av ordfører Per Kristian Lunden.

– Jeg regner med at mange av de tingene som skjer i Risør, og det er mange ting, får et jubileumspreg i 2023. I tillegg er det jo en del større ting, slik som at vi allerede nå sender invitasjon til kongeparet, slik at vi forhåpentlig kan få de på besøk under feiringen, sier Lunden.

Se hele videointervjuet øverst i saken