Her trekkes vaksinen opp av glassene.

Vi har mottatt denne pressemeldingen fra Risør kommune, hvor det står at 92,5 prosent av alle over 18 år i Risør nå har tatt koronavaksinen. Det står også informasjon til de som ønsker å ta vaksine, men ikke har fått gjort dette ennå.

Koronavaksine i Risør fra og med uke 43

I Risør har nå 92,5prosent av befolkningen over 18 år tatt koronavaksine, Vi har i tillegg tilbudt vaksine til barn og unge over 12 år som ønsker dette. Koronavaksinering er frivillig, men kommuneoverlegen anbefaler alle som ønsker dette om å ta både første og andre dose og også bestille en tredje booster-dose om du får tilbud om dette.

Risør kommune forsetter derfor å vaksinere innbyggere. Fra uke 43 vil vaksinering hovedsakelig skje på Frydenborgsenteret på avdeling 1 hver onsdag mellom kl. 10:00 og 14:00. Stedet vil bli skiltet. Alle som ikke har tatt dose en eller to kan logge seg inn på c19.no og bestille time der. De som skal ha tredje dose av medisinske årsaker og kan dokumentere dette, må ringe vaksinetelefonen for å bestille time.

Fra uke 43 vil det være mulig å få årets influensavaksine hos fastlegen. FHI anbefaler at influensavaksine prioriteres foran boosterdose med Koronavaksine. Ta direkte kontakt med fastlegekontorene for å bestille dette.

I uke 45 vil vi revaksinere ungdom mellom 16 og 18 år. Revaksineringen vil skje på Risør videregående skole for de som er elever der og på Helstasjonen etter skoletid for de som går på skole i andre kommuner. Informasjon om dette er sendt til elvenes mobil som en tekstmelding.

Fra uke 46 vil vi starte å vaksinere booster dose for de som er over 65 år. Booster dose skal settes 6 måneder etter dose to. Alle som er over 65 år kan allerede nå bestille time på c19 om det er gått mer enn 6 måneder fra de fikk dose 2. Om man ikke har mulighet selv kan også en pårørende bestille time for deg. Fra uke 46 vil man kunne bestille time på vaksinetelefonen om man ønsker dette. Det skal gå minimum en uke mellom Koronavaksine og influensavaksine.

Åpningstiden på vaksinetelefonen blir fra og med uke 43 den 25.10 kl. 08:30 til 10:00.