Seniorturene fortsetter denne høsten, og sist uke var seniorene på Tromøya. Vi har fått rapport og bilder fra Thomas Juell.

Turen vår denne gang gikk til Tromøya, Hove og Raet.

Onsdag 20.november ble en dag med kontraster. Fra drivende regn om natten, grått og kjølig om morgenen til solskinn og blått hav ut på dagen. Turen ble ikke lang, men du verden så innholdsrike de  4 + km ble.

Rett etter at vi hadde parkert, passerte vi Hove gård som går helt tilbake til 1595. Vår egen Isack Lauritzsen Falck eide den i 1659, men har i ettertid gått igjennom flere hender frem til i dag. Her fikk også poteten i Norge sin spede begynnelse. Prosten Jens Boye fra Austre Moland tok visstnok noen poteter med seg fra Danmark, som så kom en eier av Hove gård, Niels Aalholm, i hende allerede i 1757, «bare» ca 200 år etter at poteten kom til Europa.

Ja, det har skjedd mye her rundt Hove. Tyskerne bygget en leir der i 1941, en leir det norske forsvaret tok over etter krigen. Så ble det mange viderverdigheter som AKP leir, gospel sang og asylmottak, før Hovefestivalen og rocken tok over i 2007. I dag er det turisme som gjelder.

I likhet med vår egen Urheia er også Hoveskogen blitt godt tilrettelagt med flere kilometer med stier som det er lett å rusle rundt i. Vi fant det selv ut der vi gikk og koste oss.

En fin matpause fikk vi ved restauranten Canvas der eieren lot oss benytte sine flotte utearealer med dype stoler og bålpanner der vi kunne nyte vårt medbragte. Deretter gikk vi ned til stranden som er en del av Raet nasjonalpark. På veien traff vi dessverre ikke på noen av nattergalene som stedet er kjent for, men derimot mange hyggelige mennesker som akkurat som oss var ute for å nyte naturen.

Ved Raet var det lange rullestenstrender samt mye ungdom som benyttet seg av kanoer, seilbrett og annet. En skulle tro det var sommer fremdeles.

Tromøya har som i Risør også mange ballastplanter som har kommet fra fremmede land. Vi passerte også noe artige overnattingssteder som kuletelt, yurter og båttelt, kalt glamping. I det hele tatt fikk vi nok en flott tur å glede oss over.

Neste uke tar vi til en forandring en felles buss til nabolaget rundt Kragerø Resort og Spa.