Folkeakademiet i Risør har førstkommende torsdag 28.oktober gleden av å kunne invitere alle interesserte til et foredrag som nok mange i Risør kan indentifisere seg med.

Foredraget heter Den Israelske/Palestinske konflikten i historisk sammenheng. Bare i Risør er det jo over etthundre kvinner og menn som har deltatt i FN operasjoner gjennom årene så dette burde være interessant for mange.

Dette foredraget holdes av oberst Einar Johnsen fra Tvedestrand. Oberst Johnsen har gjennom 40 år i hæren opparbeidet seg mye kunnskap om Midtøsten, fra han som sersjant var i Libanon (UNIFIL) i 1978 til han tjenestegjorde i 2016 som brigadegeneral og sjef for TIPH eller Mission at Temporary International Presence i Hebron (Den midlertidig internasjonale tilstedeværelse i Hebron), som ligger ca 35 km sør for Jerusalem eller også kjent som en del av Vestbredden.

TIPH var en organisasjon med sivile observatører som overvåket situasjonen i byen Hebron på den israelsk okkuperte Vestbredden. TIPHs mandat ble forøvrig ensidig avsluttet av Israel i januar 2019.

I følge tradisjonen ble Hebron grunnlagt av patriarken Abraham allerede i år 1720 før Kristus.

Oberst Johnsen har bak seg en lang erfaring som offiser i Norge og i utlandet, både i Sinai, Afghanistan, Bosnia&Herzegovina og Midt-Østen, men på torsdag er det hans erfaring som ubevæpnet observatør i mer enn 5 år i et meget trøblete område som vi nå kan få del i.

Velkommen til Risør bibliotek kl 1900 på torsdag!