Ordfører Per Kristian Lunden (Ap). Foto: Tore Myrberg

Fortsatt vaksinerer Risør kommune relativt mange «etternølere» som nå ønsker første eller andre dose av korona-vaksine.

Tekst: Pressemelding Risør kommune

Det vil si at en del av dem som har vært usikre til vaksinen eller av ulike andre grunner har ventet med vaksine nå ønsker å vaksinere seg. Dette er svært positivt for å få opp vaksineandelen i Risør og hele landet.

– Det er frivillig å ta korona-vaksine, men vi oppfordrer likevel sterkt til at alle som kan tar vaksinen. Vi klarer nok ikke å overbevise de relativt få som en innbitte vaksinemotstandere. Men vi håper at de som har vært usikre på vaksinen eller av ulike grunner ikke har fått tatt den, nå bestiller time og får det unnagjort. Til nytte både for hver enkelt og samfunnet, sier ordfører Per Kr. Lunden etter møtet i Risør kommunes kriseledelse onsdag.

Den andre tydelige henstillingen fra kriseledelsen er at alle med symptomer på forkjølelse og luftveisinfeksjoner holder seg hjemme fra arbeid, skole eller sosiale sammenkomster. Alle med symptomer må teste seg med hurtigtest og den mer pålitelige PCR-testen hvis man tester positivt på hurtigtest eller ønsker et sikrere resultat.

– Vi har hatt relativt lite smitte i Risør i de siste ukene, men vi ser med eksempler fra andre kommuner i landsdelen at smitte raskt kan oppstå. Vi innfører ikke noen lokale råd eller forskrifter i Risør utover det som gjelder nasjonalt. Så får vi se om de nasjonale råd og regler vil endre seg etter som smitten ser ut til å stige nasjonalt. Jeg er sammen med andre ordførere i nytt møte med Helseministeren torsdag denne uke, sier ordføreren.

Han beskriver situasjonen i Risør slik:

– I kommunens kriseledelse er vi avventende, årvåkne og også bekymret for at smitte igjen kan spre seg hos oss. Det er relativt mange større arrangementer og sammenkomster fram mot jul og nyttår og mange vil ta igjen det forsømte med julebord og andre festligheter. Jeg får virkelig håpe at vi får en jul og førjulstid uten at det blir nye restriksjoner på antall, avstand og annet. Mange har nå stor glede av å komme seg ut og møte folk og lokale usteder og butikker trenger også besøk og handel. men kommer det nye nasjonale innstramminger må vi selvsagt følge og respektere det, sier ordføreren.

Risør kommune er nå klare til å sette booster-doser for de som er prioritert for dette. Alle over 65 år som har fått to vaksinedoser, og der andre dose ble satt for mer enn seks måneder siden, kan nå bestille boosterdose. Registreringen skjer på c19.no eller ved å ringe kommunens vaksinetelefon.