Ordførere Per Kristian Lunden (Ap). Foto: Tore Myrberg

Det er foreløpig ikke planer om å innføre spesielle koronatiltak i Risør. Samtidig understrekes det at man har en viss bekymring rundt situasjonen.

Tekst: Tore Myrberg/Pressemelding

Risør kommune, ved ordfører Per Kristian Lunden (Ap), har sendt oss denne pressemeldingen. Der står det at man har hatt 15 tilfeller med koronasmittede i kommunen de siste to ukene, og at alle i riskogrupper og de over 65 tilbys en tredje oppfriskningsdose.

Koronaoppdatering Risør kommune

Kriseledelsen i Risør kommune har hatt møte onsdag. Det er en viss bekymring rundt smittesituasjonen i Risør, men foreløpig innføres ikke spesielle tiltak i kommunen. Selv om det er noe mer smitte, er situasjonen oversiktlig.

Det er registrert smitte blant et mindre antall lærere og elever ved Risør barneskole. Dette er fanget opp ved hurtigtester. Dette følges opp av kommuneoverlege, kriseledelse og skolens ledelse. Det gis direkte beskjed om videre testing og eventuell andre tiltak. Alle elever, lærere og andre ansatte ved skolen oppfordret til å ta hurtigtest. Ved positive hurtigtester skal dette følges opp ved PCR-test.

Siden 11. november har det vært totalt 15 positive i kommunen. Det kan komme flere tilfeller i tiden framover og kommunens kriseledelse møtes hver uke, oftere om nødvendig.

Det er viktig å vaksinere alle i risikogrupper med tredje vaksinedose pluss gi oppfriskningsdose til alle over 65 år. i Risør kommune er det 1615 innbyggere over 65 år som kan bestille og få vaksinetime på c19.no. Svært mange har benyttet seg av denne muligheten, men vel 300 i den aktuelle aldersgruppen har ikke gitt respons. De som ikke har bestilt blir nå oppringt. Vaksinerer gis på Frydenborgsenteret.

Det er foreløpig ikke aktuelt med lokale forskrifter i Risør kommune. Men kommer det større endringer i smittesituasjonen må dette vurderes. Nasjonale regler gjelder også i Risør. Det er viktig å holde seg hjemme ved sykdom og luftveissymptomer. Ellers er det viktig med god hånd- og hostehygiene. Egentester og munnbind kan øke tryggheten ved ulike arrangementer.

Kriseledelsen går foreløpig ikke ut med generelle regler om å avlyse offentlige arrangementer og sammenkomster, som julebord. Men hver enkelt arrangør bør tenke gjennom hvordan arrangementet gjennomføres for å ivareta godt smittevern. Utestedene holdes også åpne som vanlig.

Det er få uvaksinerte som arbeider ved helse- og omsorgsinstitusjoner i kommunen. De som er uvaksinerte må bruke munnbind ved pleie.

De som har symptomer gis gratis hurtigtester ved smitteklinikken i Kragsgate. Hurtigtester er ellers til salgs på apotekene. Det er viktig å ta testene så raskt som mulig ved symptomer.