Risør kommune beholder grønt nivå på skolene, men ber alle følge nasjonale råd og pålegg strengt.

Vi har mottatt denne pressemeldingen fra Risør kommune:

Kriseledelsen i Risør kommune ber alle følge strengt de nasjonale råd og pålegg som ble lagt fram i går kveld. Det er fortsatt mye smitte i Risør, men det dreier seg så langt om delta-varianten av viruset. Ikke den mer smittsomme omikron.

Mange i Risør er i sorg og ettertanke i dag etter den eksplosive brannen i går som endte med tragisk utfall. Jeg og svært mange andre tenker på nær familie og etterlatte som sitter med dyp sorg og fortvilelse nå. Jeg vet at mange i dag har tankene andre steder enn korona og smittevern. Vi går derfor ut med noen korte meldinger i formiddag og kommer tilbake med mer informasjon når det er aktuelt. Den planlagte video-informasjonen i dag utgår.

Fra den kommunale kriseledelsen, som hadde møte i morges, er hovedbudskapet at alle må følg strengt de nasjonale råd og pålegg som ble lagt fram i går kveld. Risør er, i forhold til befolkningstallet, relativt hardt rammet av koronasmitte nå.

Fortsatt er det smitten med utgangspunkt i Risør barneskole som er dominerende. Her sprer smitte seg i familier der det allerede er registrert smitte. Dette påvirker også flere skoler og barnehager. Vi er fortsatt inne i en krevende smitte-utvikling, men smittespredningen er rimelig under kontroll. Det er også siste døgn registrert noe avtagende smitte ved Risør barneskole.

Vaksineringen fortsetter for fullt denne og neste uke og det planlegges også for aktiv videre vaksinering etter at tiden fra andre til tredje dose er redusert med en måned. Vaksinering er fortsatt det viktigste virkemiddel for å redusere smitte og alvorlig sykdom. Alle oppfordres strekt til å vaksinere seg.

I et langt møte i kommunens kriseledelse i dag ble de nye nasjonale råd og påbud nøye gjennomgått. Risør kommune innfører foreløpig ikke egne kommunale råd og regler utover dette. Det vil si at skolene forblir på grønt nivå.

Det viktigste nå er å holde avstand og begrense sosial kontakt. Dette er nøyaktig beskrevet på helsemyndighetenes hjemmesider og alle ber sette seg inn i dette. Det stilles nå krav gjennom forskrift til smittevernfaglig ansvarlige for offentlige arrangementer.

Blant de arrangementer som nå gjennomgås etter nye regler er kulturskolens populære danseforestillinger i Risørhuset til helga. Her må det holdes bedre avstand i salen og det kan bli flere forestillinger og sterk henstilling om bruk av munnbind, også under forestillingen. Arrangøren vil komme tilbake med informasjon om dette.