Hans Fredrik Jacobsen har valgt seg ut Finnes park i Urheia når han førstkommende lørdag inviterer til konsert på ekte seljefløyte.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Jon Iver Grue

Jacobsen er opprinnelig fra Risør, og er jevnlig å se i den hvite by når han er «hjemme» i sin feriebolig. Derfor er det ikke tilfeldig at utendørskonserten er lagt til Finnes park.

– Det er et sted jeg har vært glad i så lenge jeg kan huske, og fuglesangen låter alltid så fint der! Jeg håper og tror at seljefløyta vil klinge bra også. Konserten blir «unplugged», så den foregår helt og holdent på naturens premisser, sier Jacobsen.

Vil gjenskape stemning

Noe av bakgrunnen for konserten, er at han gir ut ny CD «SVADILJA» 27. mai.

– Jeg vil prøve å gjenskape stemningen på den nye cd’en. Den ble spilt inn ute i skogen for et år siden, akkompagnert av fuglesang, insektsumming og vindens sus.

Nettopp derfor tro Jacobsen at konserten blir en ekstra flott opplevelse for alle som er glad i musikk, fuglesang og natur.

– Jeg satser på at fuglene vil være mine medspillere under denne konserten også, som de er det på cd’en, og de vil få fritt spillerom.

Ta med egen stol

Siden det hele foregår ute i naturen, anbefaler Hans Fredrik Jacobsen alle å ta med egen klappstol eller sitteunderlag.

– Her må man bare finne seg en plass der underlaget innbyr til det, for det blir ikke satt opp stoler eller benker.

Nå håper han mange finner veien til Finnes park i Urheia lørdag klokken 18.

– Konserten varer i ca. en time, og den er gratis for barn, mens det koster 150 kroner for voksne, avslutter den lokale musikeren.