Seniorturene i Risør er et tilbud for alle. Neste tur er allerede onsdag, og her er en rapport fra turen forrige onsdag.

Tekst og foto: Thomas Juell

Onsdag 25.mai kjørte seniorgruppen ut av Risør, tok av ved SSS veien og svingte så opp  Hødnebøveien. Vi hadde som mål denne gangen Slettheifjellet.

Det er ikke høyt, bare 173 moh, men det ligger nå tross alt et stykke fra Risør. Allikevel så samlet Risørungdommen før krigen seg her ved St.Hans for å feire.

Hvor stien vår gikk over åpent berg, var det tydelig å se at istiden hadde satt sine spor. Lange striae eller striper i berget der breen hadde dratt stein med seg gjorde det for oss glade turgåere lett å få fotfeste.

Der vi satt og koste oss med maten rundt det som tidligere hadde vært en populær bålplass, satt vi rett ved fylkesgrensen inn i Telemark. Bål var det ikke tale om nå, dertil var det for tørt.

Rett nedenfor rasteplassen lå Myrhankelkjærbekken som nok ender ned i Slettheitjenn. Herfra går det også en sti ned til Skarvannet.

Da vi kom tilbake til parkeringsplassen vår som lå ved enden av en tømmervei, var det meningen at vi skulle besøke gården Sletthei som lå snaue 3-400 m unna. Dette området er også kjent for sin tiurleik. Her lå det også i eldre tiden en kvern, Slettheikverna. Men, ett styrtregn satte dessverre en stopp for dette. Så det endte med at vi satte oss i bilene og kjørte hjem, med nok en fin tur under beltet.

Neste onsdag går turen til Sagesund.