Foto: Rune Nylund Larsen

Arrangøren lover god stemning og håper på godt besøk når Kystens dag er tilbake i vante former på Moen førstkommende søndag.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Rune Nylund Larsen

Med et omfattende program fordelt på trebåtbyggeriene på Moen, er det mange grunner til å legge søndagsturen nettopp hit. Fire timer fra klokken 13 er fylt opp med et variert program. Her blir det alt Baldrian og Musa til samt flere interessante foredrag.

– Vi har noen veldig bra foredrag knyttet til årets tema, som er «Sørfjorden». Foredragene tar for seg både hendelser fra gamle dager, og situasjonen idag for fisk og annet marint liv i fjorden, forteller Lars Grønvold, som er i arrangementskomiteen.

God å være tilbake som før

Kystens dag har for mange vært et arrangement hvor man har virkelig har kunne kjent på kystkultur i mange former. Men, også dette arrangementet har måtte tilpasse seg koronapandemien de to siste årene. De behøver de ikke tenke over i samme grad i år.

– Det er veldig fint å kunne ha et arrangement uten korona restriksjoner. Fjorårets Kystens dag ble flyttet fra juni til september, det ble en fin dag. I år er vi tilbake til vårt vanlige tidspunkt i juni og det er vi glade for.

Som vanlig er det ikke bare det som står på programmet som lokker små og store til Moen på en slik søndag. For det skjer også en rekke andre ting i og mellom båtbyggeriene.

– I tillegg til det oppsatte programmet blir det start og kjøring av den gamle Brunvoll motoren. Elias båten tar med seg barn utpå, og det blir snekkerverksted der barna kan lage sin egen propellbåt.

Mye fint å se på

Og ikke minst er det mye fint og spennende å se på av båter.

– På Hammeråker er det flere prammer under bygging. Ved Moen Trebåtbyggeri er det nå sesong for å pusse opp og sette ut sjektene som har vært der i vinteropplag. I bua til Risør Trebåtbyggeri på Moen står lystseileren «Five» som var bygget av Aanon Kittelsen på 60-tallet. Den skal repareres og restaureres slik at den kan bli en flott seilbåt igjen, sier Lars Grønvold.

Nå håper han årets arrangement trekker godt med folk gjennom hele søndagen.