Det er både uhøytidelig og flott når Risør Musikkorps holder sine utendørskonsert i Urheia. Årets konsert er førstkommende onsdag.

Tekst: Tore Myrberg

Medlemmene i korpset er nok litt ekstra spente i år, siden det de siste to årene ikke har vært konsert på grunn av pandemien. Men, nå er musikerne tilbake for fullt.

– For oss er konserten viktig, da dette jo er en stor del av hvordan vi får vist korpset utad til publikum, forteller Bente Arntsen i Risør Musikkorps.

En egen stemning

Og det er noe spesielt med å nyte korpset spille på Urheiaplatået mens man skuer ut over noe av den flotteste utsikten Sørlandet har å by på.

– Det er en egen stemning på denne konserten. Det pleier å være masse folk som storkoser seg. Dessuten har vi et lekent og publikumsvennlig repertoar, hvor det til og med er muligheter for allsang.

Samtidig er det en viss risiko å by på utendørskonsert, noe Arntsen sier korpset har tatt høyde for.

– Publikum må selv ta med det de skal sitte på, og ved dårlig vær så har vi en reserveløsning med å flytte det hele inn i Frelsesarmeens lokaler nede i byen.

Gratis, men mulig å støtte

Som om ikke serveringen av musikalske godbiter er nok, servers det også kaffe og kake til de som kommer for å høre på. Og det hele er helt gratis.

– Det er hyggelig å tilby dette til folk. Samtidig har vi med tipsbøtte og mulighet til å Vippse oss på 90537761 dersom noen ønsker å støtte musikkorpset.

Konserten onsdag er for øvrig ikke eneste mulighet til å høre Risør Musikkorps i dagene som kommer.

– Det er korrekt. Vi får besøk av Nordstrand janitsjar lørdag 18. juni, og da skal vi ha en liten konsert på torvet klokken 13.30, avslutter Bente Arntsen.