Risør kommune har nå innført vanningsrestriksjoner for de som er knyttet opp mot den kommunale vannforsyningen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Dermed kan vannsprederne ta seg en velfortjent sommerferie. Framover må du selv holde i hageslangen eller vanne med kanne når blomstene skal få etterlengtet vann.

Akkurat denne lørdagen startet med regnbyger, så dette blir nok viktigere når det kommer mer sol videre utover sommeren. For vanningsrestriksjonene, som gjelder spredere og ubetjente vannslanger, gjelder fram til 8. august.

De som kan dette med plan sier det nå er viktig at man ikke småvanner plenen, men heller la de få være i fred. Dersom man vanner hyppig i varmen, vil nemlig røttene til gresset søke oppover etter vann, slik at plenen blir mindre robust.

I forhold til blomster og planter som du må vanne, og alle vekster trenger vann, så er det lurt å gjøre dette tidlig på morgenen eller om kvelden. Vanner du på dagtid mens solen skinner, vil nemlig så mye som 60 – 70 prosent av vannet fordampe.