Per Kristian Lunden er ordfører i Risør kommune.

Det er innspurt i lokalpolitikken foran årets sommerferie, og i Risør kan det gå mot et todagers maraton på Fjordheim. Dette er en av tingene som kommer fram av «Ordførerens uke» for uke 26.

E18-planlegging

Det blir siste uke med diverse E18-planmøter før sommeren. Styremøtet i det interkommunale plansamarbeidet var på Fjordheim, Søndeled forrige uke. Her kommer det fram at for Risørs del er ikke noe avgjort om valg av veilinje eller kryss. Det er fortsatt to mulige avkjøringer øst for Moland, men de fleste alternativene ligger nå vest for Moland, inkludert alternativer for gjenbruk av dagens E18 i stor grad.

Regionalt næringsfond

Styret for det regionale næringsfondet i østregionen (Risør, Tvedestrand. Gjerstad, Vegårshei og Åmli) samles på Brokelandsheia tirsdag for å gjennomgå vedtekter og fondets virksomhet.

Kammermusikkfest

Tirsdag åpner Risør Kammermusikkfest. Jeg har invitert en rekke gjester til åpningskonserten i Risør kirke og arrangementet etterpå og regner med at det som vanlig blir en fin markedsføring av både festivalen og Risør. Jeg vil prøve å få med meg så mange konserter som mulig i løpet av festivalen som legger opp til en rekke fine musikkopplevelser fram til og med søndag.

Kommunestyre

Risør kommunestyre samler seg torsdag og fredag til (om nødvendig) et todagers kommunestyremøte på Fjordheim, Søndeled. Hele kommunestyret skal også på kammermusikk-konsert torsdag kveld. Et rekke viktige saker står på sakskartet, blant annet reguleringsplan for Risør sentrum, stedsanalyse og boligutvikling på Søndeled, fusjon mellom energiselskapene Glitre og Agder og fastlegetjenester i Risør kommune.

Armensk samling

Søndag ettermiddag inviterer jeg sammen med ordførerne i Kragerø og Vegårshei til en armensk samling på Rådhuset. Armenere bosatt i området vil komme og alle andre med interesse for Armenia er også velkomne. Bakgrunnen er at Risør kammermusikk har besøk av musikere fra Armenia, som også vil delta på arrangementet. Armenia er en innlandsstat i Asia, med nærhet til Svartehavet og Kaspihavet. Det vakre landet har en rik kultur og historie, der ikke minst musikken står sentralt.