Andreas Haugland Ausland har sendt oss dette leserinnlegget angående terroren natt til lørdag 25. juni, og inviterer til en minnemarkering i morgen.

Natt til lørdag 25. juni kom det et forferdelig angrep på den skeive befolkningen i Norge på London Pub i Oslo. Vi som skulle feire mangfoldet i Norge under Oslo Pride. At denne natten skulle ende så tragisk med 2 drepte og 21 skadde, er helt uvirkelig.

I fire år har jeg engasjert meg i Homokampen både lokalt og nasjonalt.
Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje i Norge og attpåtil at jeg selv skulle blir en av dem som ble berørt. Tre venner av meg ble skutt og ligger nå på Ahus. Jeg skulle selv hvert i Oslo denne helgen og nyte livet sammen med vennene mine, vi hadde planlagt at vi skulle møtes på London Pub fredag kveld og kose oss før paraden. Så seint som onsdag tok jeg beslutningen om at jeg ikke reiste inn likevel. Siden en av de jeg skulle ut med ble skutt er det nærliggende å tro at jeg også kunne blitt skutt om jeg hadde reist. Det er skremmende å tenke på.

Min opplevelse er kun en av mange i Østre Agder og Kragerø/Drangedal. Noen av oss kjente de som ble drept, flere kjente til de som ble skutt, og mange var også til stedet på London Pub denne kvelden. Dette har skapt en stor sorg, fortvilelse og redsel hos mange over hele Norge.

Minnemarkering

På bakgrunn av dette inviterer vi herved hele befolkningen fra Kragerø i øst til Arendal i vest til en felles minnemarkering ved det nasjonale fredsminnesmerke i Fredsparken i Risør, tirsdag 28. juni klokken 19:00.

Vi har også invitert hele det politiske Østre Agder og Vestmar + fylkene Agder og Telemark. For det er oss politikere som bør ta ansvar å vise vei i dette mørket vår nasjon og folk står i akkurat nå. Vi ber innstendig hele befolkningen i disse kommunene om å komme til Risør å stå sammen med oss i solidaritet, medmenneskelighet og sorg.

Det blir appeller fra alle kommuner, diktopplesning, lystenning og blomsternedleggelse ved Det nasjonale fredsminnesmerket i Fredsparken i Risør for å vise solidaritet og trøst til dem som trenger det. For trøst trenger mange flere enn du kanskje vet.