Ikke alle friområdene i Risør er det like enkelt vite om dersom du ikke selv bor i området. «Gustavs pønt» er et av disse.

Tekst og foto: Tore Myrberg

«Gustavs pønt» er et nydelig friområde med bade- og solemuligheter på Tangen.

Vi har ikke hundre prosent sikre kilder, men det mens at navnet kommet av eier av huset som ligger ved «pønten». Gustav skal ha jobbet på brygga sammen med Jonas og Lauritz den gang det kom inn «brennevinsbåter» fra Arendal. Så vi snakker om litt tilbake i tid.

Området var en stund politisk omdiskutert da det i utgangspunktet er flere friområder langs den hvite bebyggelsen i vannkanten. «Gustavs pønt» er imidlertid det området hvor det ikke var noen uenighet om at det skal være tilgjengelig for allmennheten.

Er du blant de som elsker å nyte livet på et svaberg, men ikke har mulighet til transport ut i skjærgården, er dette en bynær mulighet du bør prøve ut. Her er det muligheter for å hoppe ut i vannet og benytte tilhørende badetrapp for å komme opp igjen.

Slik kommer du dit

For å komme til «Gustavs pønt» går du utover mot Flisvika. Ta Kastellveien til venstre rett før Tangengata 40. Se så etter et grønt skilt på venstre side som viser vei til Friområde. Dette kommer etter kun noen få meter.