Risør kommune er tidlig ut med å varsle at bobilparkeringen på Tjenna vil bli brukt til vanlig parkering under Trebåtfestivalen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er til tider allerede kamp om plassene på den populære bobilparkeringen på Tjenna i Risør. Men, kommer du til Risør med bobil under Trebåtfestivalen, er det Risør videregående skole som gjelder.

4. – 6. august skal nemlig bobilparkeringen brukes som ordinær parkering. Bobilturistene vil derfor bli henvist noen hundre meter lengre vekk fra sentrum (se bildet).

Med en drøy kilometer å gå til torvet er man likevel godt plassert i gangavstand til festlighetene selv om man dog ikke har de samme fasilitetene. For det er nok ikke like tilrettelagt i forhold til tømming av toaletter og tilgang til strøm.

Tømming av toaletter kan man for øvrig gjøre hos Circle K ved rundkjøringa på Frydendal. Her er det merket tømming.

Dersom man har med elsykkel, eller er glad i en litt lengre spasertur, finnes det også andre muligheter til å parkere bobilen. Ved Risørhallen pleier det alltid å være plass. Da er man lengre unna bykjernen, og har litt mer bakker å gå opp når man skal hjem igjen, men er til gjengjeld tett på et idrettsanlegg med mange aktiviteter.