Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) deltar på årets Trebåtfestival i Risør. (Foto: NFD)

I morgen starter Risør Trebåtfestival. Til å åpne det hele har man fått på plass fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Tekst: Tore Myrberg

Etter avlysning i 2020 og en koronatilpasset festival i 2021, er ledelsen i Risør Trebåtfestival glade for igjen å kunne presentere en fullverdig festival 4. – 6. august. Portene åpner i morgen klokken 12, mens den offisielle åpningen er klokken 14.

Til å åpne årets festival har man fått på plass fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, som ser fram til begivenheten.

–  Jeg gleder meg til å besøke Trebåtfestivalen for første gang! Trebåtene representerer en kulturarv som er helt unik. Festivalen har lange tradisjoner og gir oss kunnskap om flotte håndverkstradisjoner og gode holdninger til sjøs. Det er over én million fritidsbåter i Norge og vi trenger at båtførere tar gode valg slik at vi alle kan ferdes trygt på sjøen, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Ministeren er ikke den eneste politikeren som bruker torsdagen til å besøke Risør Trebåtfestival. Også tidligere statsminister og nå partileder Erna Solberg (H) har meldt sin ankomst. Og det sammen med sine nestledere Tina Bru og Henrik Aasheim.

– Vi vet de prioriterer å besøke kommuner på vippen, og ved forrige valg var det veldig jevnt, sier Kai Strat til Aust-Agder Blad.

Strat er Høyres ordførerkandidat til valget om et drøyt år. Han forteller videre at Solberg skal møte lokallaget under sitt besøk, og at planen er å bli vist rundt på trebåtfestivalen rundt klokken 16.30.